PROVIMI I PRANIMIT

Kolegjet “Turgut Ozal”, me një përvojë 25-vjeҫare në fushën e arsimit,organizojnë sërish këtë vit provimin e pranimit të nxënësve të shkollave të ndryshme që dëshirojnë të vijojnë mësimet në këtë kolegj.Provimi organizohet ndërmjet nxënësve të klasave të teta për të ndjekur klasën e nëntë dhe ndërmjet nxënësve të klasave të nënta për të ndjekur klasën […]

UNË DHE KOMPJUTERI

Qendra Kulturore e Fëmijëve,Durrës edhe këtë vit ishte organizatore e konkursitshkencor “Unë dhe Kompjuteri” në shkallë rrethi për klasat 6 – 9 për shkollat publike dhe jopublike të qytetit të Durrësit.Pjesë e këtij konkursi ishin dhe nxënësit e shkollës sonë.Ky konkurs u organizua në dy faza. Faza e parë ishte përzgjedhja e nxënësve  brenda shkollës. Mësuesit […]

E PREMTJA E LEXIMIT

“E premtja e leximit” është një aktivitet sensibilizues, i cili përfshin ҫdo shkollë, sipas orareve të përshtatshme, ku nxënës të klasave të ndryshme  lexojnë poezi,prozë,ese ose lloje të tjera krijimtarish përpara nxënësve të tjerë të shkollës.Zgjedhja e krijimtarisë është e lirshme nga ana e nxënësve: mund të jetë krijim i tyre apo i autorëve të […]

“NËNA, FRYMËZIMI YNË !”

8 Marsi këtë vit erdhi në shkollën “Turgut Ozal” me një aktivitet të veҫantë, me ekspozitën e artit pamor “Nëna, frymëzimi ynë !”Duke qenë në kushte pandemie nisëm të mendonim se si t‘u përҫonim një mesazh urimi nënave me anë të artit pamor, dhe kështu filloi ideja për të realizuar vizatime duke pasur si imazh […]

OLIMPIADA E TURQISHTES

Edicioni i 18-të i Olimpiadës së Turqishtes përfundoi në muajin dhjetor të 2020. Ndryshe nga vitet e mëparshme ky edicion mbaroi më vonë për shkak të pandemisë. Sipas informacionit që na dha shefi i departamentit të turqishtes në shkollën tonë,Greljon Zaimi, kjo olimpiadë organizohet në dy faza. Faza e parë përfshin përgatitjen dhe  përzgjedhjen nga […]

TESTET E VLERËSIMIT TË PËRGJITHSHËM

Në praktikën e përvitshme të Drejtorisë së Përgjithshme të Kolegjeve, është realizimi i testimeve provë për nxënësit e klasave IX dhe atyre XII. Janë tri të tilla, për të cilat kemi folur dhe më parë dhe janë në lëndët e detyrueshme të Provimeve të Lirimit dhe të Maturës Shtetërore.Por nga ana tjetër dhe klasat X, […]

KLUBI I DEBATIT

Në shkollën tonë tashmë janë organizuar disa debate të suksesshme, ashtu siҫ shkolla e programoi këtë vit. Këtë radhë, me përkrahjen e drejtorisë së shkollës, m’u dha mundësia që të organizoj një orë debati mes prindërve dhe fëmijëve. Megjithatë që në fillim të aktivitetit u deklarua se “ Sot nuk do të  quhej  klub debati. […]

MBYLLJA E PREZANTIMEVE

Arsimi ka nevojë për burime të reja, njerëz të motivuar të cilët dëshirojnë të krijojnë një komunitet arsimor të ndërlidhur, bashkëpunues, të aftë për të rritur individin, për të transformuar procesin pedagogjik-arsimor në një rrugë evolucionare gjithëpërfshirëse dhe tërheqëse. Prandaj ne duam që nxënësit tanë të përqendrohen në qëllime të reja duke dashur t’i  përgatisim […]

Filluan regjistrimet për konkursin e pranimit për klasën e 8-të dhe të 9-të

Të dashur prindër / kujdestar ligjor, Ju falenderojmë për besimin e dhënë ndaj Turgut Ozal Eduaction sh.a në edukimin e fëmijëve tuaj. Ne besojme se lidhja e fortë që kemi ndërtuar deri tani do të forcohet akoma dhe më shumë vit pas viti. Kemi kënaqësinë tju lajmërojmë nisjen e regjistrimeve për Konkursin e Pranimit në […]