TAKIMET ME PRINDËR

Gjatë ditëve të fundit të muajit mars dhe ditëve të para  të muajit prill në shkollën tonë janë organizuar mbledhje me prindër për ciklin e kopshtit,nxënësit e fillores dhe ato të 9-vjeҫares.Duke zbatuar rregulloren anti – covid, këto takime janë zhvilluar në hollin e shkollës në mënyrë që të ruhej distancimi fizik dhe t’i jepej […]

PANAIRI SHKENCOR

Në datën 7  prill 2021 në qytetin e Kavajës  u organizua “Panairi Shkencor 2021” nga shkolla “Turgut Ozal”. Në të morën pjesë nxënës të klasave të ndryshme, duke filluar nga nxënësit e 9-vjeçares deri tek ata të gjimnazit.Në këtë panair u prezantuan rreth 50 projekte që ishin të përgatitura nga vetë nxënësit dhe përfshinin një […]

EKSPOZITA “DURRËSI YNË!”

Nxënësit e shkollës “Turgut Ozal”,në datën 8 prill 2021 realizuan një tjetër aktivitet,ekspozitën me punime të ndryshme të titulluar “Durrësi ynë!”Lajtmotivi i kësaj ekspozite ishte: Durrësi si ishte dikur dhe premisat e zhvillimit të sotëm të këtij qyteti me histori të lashtë.Një pjesë e projekteve që përcillnin vlerat e trashëguara historike u paraqitën në 3 […]

IXL

Integrimi i nxënësve në botën e shkencës dhe matematikës arrihet nëpërmjet pjesëmarrjes në aktivitete kombëtare dhe ndërkombëtare.Kjo është arsyeja pse ne si Ekip Lëndor i Matematikës në shkollën “Turgut Ozal” u japim një rëndësi të veçantë platformave dhe konkurseve të ndryshme.Një nga platformat që ne kemi zgjedhur të përdorim këtë vit është platforma IXL.Kjo është […]

MyON

MyON ,është biblioteka digjitale e personalizuar, e përshtatshme për nivelin e ҫdo nxënësi nga klasa e tretë deri ne klasën e dhjetë. MyON është një mjedis i personalizuar dhe u jep nxënësve akses në më shumë se 6 000 libra digjitalë në gjuhën angleze. Titujt përputhen në mënyrë dinamike me interesat e secilit prej tyre, shkallën dhe […]

ASEF JUNIOR DHE ASEF SENIOR 2021

ASEF (Albanian Science and Engineering Fair) ose ndryshe “Panairi Shqiptar i Shkencës dhe Inxhinierisë” është një konkurs vjetor i bazuar në projekte, i organizuar nga kompania“Turgut Ozal Education”.Olimpiada ASEF është e hapur për të gjithë nxënësit e regjistruar jo vetëm nga kolegjet “Turgut Ozal”, por edhe për nxënësit e shkollave të tjera publike ose private, […]

TOD TALKS

“Tod Talks” është një aktivitet i përvitshëm në shkollën “Turgut Ozal”,që organizohet në gjuhë të huaj:gjermanisht, turqisht dhe anglisht, me nxënësit nga klasa e tretë deri në klasën e dymbëdhjetë.(Të trija këto gjuhë mësohen në shkollën tonë).Është aktivitet që ka filluar që në muajin janar dhe në intervale kohe të përjavshme shfaqen videot e realizuara […]

7 – 8 MARSI

7- 8 Marsi i këtij viti, duhet pranuar që erdhi ndryshe nga vitet e mëparshme.Kjo për shkak të pandemisë. Salla e madhe e kinemasë së shkollës sonë, nuk gëloi nga muzika dhe duartrokitjet si dikur, por ama skena nuk mbeti bosh.Drejtoria e shkollës nëpërmjet strukturave të saj kishte bërë të mundur realizimin e një videoklipi, […]

NËNA, FRYMËZIMI YNË !

Pas ekspozitës së artit pamor “Nëna, frymëzimi ynë !” me  punime të nxënësve nga klasa e parë deri në klasën e dymbëdhjetë, u mendua që këto punime të memorizoheshin në një libër me të njëjtin titull.Duke parë se ekspozita pati nje impakt pozitiv dhe mbresëlenës u mendua që të përzgjidheshin punimet më të mira dhe […]