Edicioni i 18- i Olimpiadës së Turqishtes përfundoi në muajin dhjetor të 2020. Ndryshe nga vitet e mëparshme ky edicion mbaroi më vonë për shkak të pandemisë. Sipas informacionit që na dha shefi i departamentit të turqishtes në shkollën tonë,Greljon Zaimi, kjo olimpiadë organizohet në dy faza. Faza e parë përfshin përgatitjen dhe  përzgjedhjen nga shkolla në rang kombëtar sipas kategorive ku garohet: në nivelin fillestar, mesatar, të përparuar dhe ekspert.Faza e dytë është është në rang botëror.Nuk ka numër të kufizuar nxënësish pjesëmarrës, por kjo e fundit bazohet në nivelin e njohjes së gjuhës turke, sa u përgjigjet nxënësi kërkesave të gramatikës, zbërthimit të tekstit, zotërimit të leksikut të duhur dhe realizimit të esesë ( Mjafton që nxënësi të kalojë pragun e 60 pikëvë nga 80 që ka teza e olimpiadës në total). Në edicionin e 18- morën pjesë përfaqësues nga mbi 100 vende të ndryshme të botës.Menaxhimi dhe monitorimi i saj u bë online nga organizatorët me qendër në Gjermani.

Duke qenë se në kolegjin tonë  mësohet kjo gjuhë, pjesëmarrja e nxënësve tanë ishte e lartë. Përgatitja e tyre ishte dinjitoze, gjë që u vërtetua me rrëmbimin e shumë medaljeve, të cilat janë si më poshtë:

7 nxënës morën medalje bronzi,14 nxënës medalje argjendi dhe 3 nxënës medalje ari. Nxënësja e klasës XI, Sabrina Alushi u rendit e para në botë në nivelin ku garoi (nivelin mesatar).Krenohemi me arritjet e tyre dhe urojmë të arrijnë rezultate më të larta në edicionin e 19-të saj!

OLIMPIADA NDËRKOMBËTARE E TURQISHTES. EDICIONI I 18. MEDALJE BRONZI
EMRI & MBIEMRI:MEDALJEKLASA
Ziko MucaBronz11
Gloria ShtaroBronz9
Alesia DeliallisiBronz11
Kamila SelmanajBronz11
Sibora IsmalajBronz9
Ajna JashariBronz9
Imelda VretoBronz12
OLIMPIADA NDËRKOMBËTARE E TURQISHTES. EDICIONI I 18. MEDALJE ARGJENDI
EMRI & MBIEMRI:MEDALJEKLASA
Xhoia RamajArgjend12
Frensis KokaArgjend12
Elga JamakuArgjend12
Kejsi ProdaArgjend12
Xhesilda LutajArgjend11
Fiona DragotiArgjend11
Klaudia GoroveciArgjend11
Engjell AbazajArgjend11
Laura KuqiArgjend9
Kejsi BallaArgjend10
Arisa LicajArgjend11
Kristjan NdreuArgjend10
Safiyye Sema GokArgjend9
Seyma OnderArgjend10
OLIMPIADA NDËRKOMBËTARE E TURQISHTES. EDICIONI I 18. MEDALJE ARI
EMRI & MBIEMRI:MEDALJEKLASA
Sabrina AlushiAri11
Xhorxhia RrudhaAri11
Dario ShandroAri11