15 MAJI DITA NDËRKOMBËTARE E FAMILJES

Familja e shëndoshë është gjeneratori kryesor i një shoqërie të shëndoshë, i një të ardhmeje të sigurt.Në Ditën Ndërkombëatre  të Familjes, apeli më i mirë është rritja e vëmendjes ndaj familjes. Kjo ditë simbolizon anembanë botës përkrahjen e vlerave dhe rëndësinë e familjes në shoqëri. Sa herë përmendet emri famijle,mendohet një parajsë ku ekziston vetëm […]

TESTET E VLERËSIMIT TË PËRGJITHSHËM

Nga  Drejtoria e Përgjithshme e Kolegjeve, në muajin maj u realizua GAT(General Assessment Test). Është testim i vlerësimit të përgjithshëm.GAT zhvillohet për të njohur dhe analizuar progresin e nxënësve  tanë dhe për të planifikuar veprime të mëtejshme të njohjes dhe të nxënies akademike. Struktura e provimit është sipas modelit të provimit të Cambridge Igsce dhe […]

JAVA E MATEMATIKËS

JAVA E MATEMATIKËS Brenda këtij muaji në shkollën “Turgut Ozal” u zhvillua “Java e Matematikës”, në të cilën u përfshinë të gjitha ciklet shkollore.Gjatë kësaj jave u organizuan aktivitete të shumta,të cilat kishin në fokusin e tyre shpalosjen e njohurive matematikore, logjike,argëtimin si dhe angazhimin e të punuarit në ekip në shkollë dhe jashtë saj.Ndërmjet […]

PANAIRI I RICIKLIMIT

“RICIKLOJMË,RIPËRDORIM,REDUKTOJMË”, ishte motoja e Panairit të Riciklimit, organizuar nga nxënësit e shkollës 9-vjeҫare “Turgut Ozal” Durrës.Ky panair u prezantua në datën 29 prill 2021,në qendër të qytetit të Shijakut.Në të u paraqitën punime të larmishme të ideuara, punuara dhe të realizuara me mjeshtëri nga vetë nxënësit.Materialet e riciklueshme të përpunuara nga nxënësit ishin ato të […]

ERSILDA ҪAKO, NJË TJETËR HISTORI SUKSESI

Një tjetër maturante e suksesshme e shkollës “Turgut Ozal” Durrës ,u përzgjodh në jo pak, por në gjashtë universitete ndërkombëtare.Bëhet fjalë për Ersilda Ҫakon e cila është pranuar me bursë për të ndjekur studimet e larta në këto universitete:University of Toronto, University of Lowell, Florida Tech,University of Maine,University New Hampshire dhe Jacobs University.Gjatë tri viteve […]

EKSELENTJA DEA MYSHKETA PRANOHET NË MIT

Maturantja e shkollës “Turgut Ozal” Durrës, Dea Myshketa është pranuar në një ndër  universitetet më  prestigjioze të botës, në MIT (Massachusetts Insitute of Technology) në Amerikë, më bursë të plotë,në degën Matematikë e Aplikuar dhe Shkenca Kompjuterike (Applied Mathematics and Computer Science).  Është një rrugëtim i admirueshëm i kësaj nxënëseje përgjatë gjithë viteve shkollore për […]

PËRGATITJA PËR “COGITO 2021”

Olimpiada “COGITO” është kthyer tashmë në një traditë për kolegjet “Turgut Özal” . Kjo olimpiadë zhvillohet midis nxënësve që janë pjesë e kolegjeve.Nxënësit pjesëmarrës konkurrojnë në lëndët shkencore si: matematikë, fizikë, kimi, biologji, ict dhe në gjuhën angleze.Olimpiada “COGITO”  është një nismë e mirë për nxënësit duke i ndihmuar e përgatitur ata për olimpiada të […]

PROVIMI HYRËS NË KOLEGJ

Ditën e shtunë , në datën 17 prill 2021, në kolegjin “Turgut Ozal” Durrës,u organizua provimi hyrës në kolegj, për vitin mësimor 2021- 2022, për nxënësit e klasave të teta që duan të vazhdojnë klasën e nëntë dhe për nxënësit e klasave të nënta që duan të vazhdojnë klasën e dhjetë.U regjistruan 475 nxënës, nga […]