OLIMPIADA E TURQISHTES

Edicioni i 18-të i Olimpiadës së Turqishtes përfundoi në muajin dhjetor të 2020. Ndryshe nga vitet e mëparshme ky edicion mbaroi më vonë për shkak të pandemisë. Sipas informacionit që na dha shefi i departamentit të turqishtes në shkollën tonë,Greljon Zaimi, kjo olimpiadë organizohet në dy faza. Faza e parë përfshin përgatitjen dhe  përzgjedhjen nga […]

TESTET E VLERËSIMIT TË PËRGJITHSHËM

Në praktikën e përvitshme të Drejtorisë së Përgjithshme të Kolegjeve, është realizimi i testimeve provë për nxënësit e klasave IX dhe atyre XII. Janë tri të tilla, për të cilat kemi folur dhe më parë dhe janë në lëndët e detyrueshme të Provimeve të Lirimit dhe të Maturës Shtetërore.Por nga ana tjetër dhe klasat X, […]

KLUBI I DEBATIT

Në shkollën tonë tashmë janë organizuar disa debate të suksesshme, ashtu siҫ shkolla e programoi këtë vit. Këtë radhë, me përkrahjen e drejtorisë së shkollës, m’u dha mundësia që të organizoj një orë debati mes prindërve dhe fëmijëve. Megjithatë që në fillim të aktivitetit u deklarua se “ Sot nuk do të  quhej  klub debati. […]

MBYLLJA E PREZANTIMEVE

Arsimi ka nevojë për burime të reja, njerëz të motivuar të cilët dëshirojnë të krijojnë një komunitet arsimor të ndërlidhur, bashkëpunues, të aftë për të rritur individin, për të transformuar procesin pedagogjik-arsimor në një rrugë evolucionare gjithëpërfshirëse dhe tërheqëse. Prandaj ne duam që nxënësit tanë të përqendrohen në qëllime të reja duke dashur t’i  përgatisim […]

Filluan regjistrimet për konkursin e pranimit për klasën e 8-të dhe të 9-të

Të dashur prindër / kujdestar ligjor, Ju falenderojmë për besimin e dhënë ndaj Turgut Ozal Eduaction sh.a në edukimin e fëmijëve tuaj. Ne besojme se lidhja e fortë që kemi ndërtuar deri tani do të forcohet akoma dhe më shumë vit pas viti. Kemi kënaqësinë tju lajmërojmë nisjen e regjistrimeve për Konkursin e Pranimit në […]

TALENT SHOW

2021 filloi hareshëm në shkollën “Turgut Ozal” Durrës, te nxënësit e ciklit të fillores. Gjatë ditëve të muajit janar u zhvillua aktiviteti “Talent show”me shfaqjen e talenteve të nxënësve në fusha të ndryshme. Sipas informacionit që ndau me mua  mësuesja, Mrika Dodaj,ideja e organizimit të këtij aktiviteti kishte lindur nga zhvillimi i orëve mësimore të […]

PROVIMET E LIRIMIT DHE TE MATURËS SHTETËRORE

Një kujdes i veҫantë në shkollën tonë i kushtohet përgatitjes së nxënësve të klasave IX për Provimet e Lirimit dhe nxënësve të klasave XII për Provimet e Maturës Shtetërore.Vazhdohet të punohet intensivisht me ta në lëndët e gjuhës shqipe dhe të matematikës që nga fillimi i vitit shkollor, nëpërmjet orëve ekstra, të cilat do vijojnë […]

OLIMPIADAT

Një ndër prioritetet e shkollës “Turgut Ozal” Durrës është përgatitja e vazhdueshme që nga fillimi i vitit shkollor i nxënësve për olimpiada në lëndë të ndryshme ku ato organizohen. Është ndoshta e vetmja pikë, në të cilën nuk është ndier ndikimi i pandemisë, sepse dëshira dhe përkushtimi i nxënësve për të punuar në këtë drejtim […]

“DHURO LIBRIN TËND”

Kështu quhet nisma më e re në shkollën tonë dhe sapo ka ngritur siparin e saj nga vogëlushët e kopshtit e deri te nxënësit e klasave XII.Të gjithë ata që kanë mundësi ta përkrahin këtë iniciativë dhe që dëshirojnë të dhurojnë nga librat e tyre, le t’i bashkohen kësaj nisme.Me këtë veprim jo vetëm dhurojmë […]