Mësimi “online”

Mësimi “online”, sfida e përbashkët nxënës-prindër-mësues, është trinomi që na jep forcë, sesë bashku do ta përballojmë armikun e padukshëm Covid-19 . Mbyllja e shkollës, si një nga masat shtrënguese për të parandaluar përhapjen e koronavirusit,ka krijuar një bashkëpunim shumë efikas të trinomit nxënësit, prindërit dhe mësues. Ato janëpërshtatur me mësimin online dhe vlerësojnë punën […]

FAZA E TRETE – OLIMPIADA E MATEMATIKES

Në një garë të vështirë, por të bukur. Tashmë të parët janë nxënësit e kolegjit tonë duke vazhduar traditën ndër vite, të cilët vlerësohen me çmime dhe vende nderi në olimpiada lokale, kombëtare dhe ndërkombëtare. Kënaqësi dhe punë e palodhshme për të arritur rezultate akoma më të larta në të ardhmen.Të sigurt dhe të bindur […]

ÇMIM NDERI NE OLIMPIADEN EUROPIANE TE MATEMATIKES PER FEMRA 2020.

ARJOLA MEHMETI Sfida gjithmonë e hapur, në një garë të vështirë, por me plot emocione, sepse buzëqeshja shkëlqen në duart e të aftëve. Tradita ndër vite vazhdon për nxënësit e kolegjit Turgut Ozal Durrës, të cilët vlerësohen me çmime dhe vende nderi në olimpiada lokale, kombëtare dhe ndërkombëtare. Kanaqësi, punë dhe besim për të arritur […]

Libri

Libri është thesari më i çmuar që pasuron botën e brendshme të njeriut. Përçon kulturë, dije e ndriçon mendjen e çdokujt nga ne.Libri, mund të quhet ndryshe miku ynë më i mirë. Ai është burim dijesh dhe informacioni, është pjesë e rëndësishme në zhvillimin e një shoqërie. Ka qenë dhe do të mbetet një portë […]

Dita botërore e tokës

“Toka”, planeti i marrëdhënies së ndërsjelltë midis saj dhe mbarë njerëzimit .Dita Ndërkombëtare e Tokës synon ndërgjegjësimin ndaj kujdesit për të, jo vetëm gjatë kësaj dite, por për çdo ditë, çdo vit që kalon. Ndërhyrjet pa vend sollën atë që njihet me emrin “ngrohja globale”, duke shkaktuar pasoja të dëmshme përbanorët e saj. Koha në […]

Të gjithë së bashku do t’ia dalim!

Në këto ditë të vështira për të gjithë, kur njerëzimi i bashkuar si asnjëherë tjetër për një qëllim të vetëm, në luftë për jetën, institucionet arsimore “Turgut Ozal” ju urojnë të gjithëve shëndet të plotë! Të nderuar mësues dhe kolegë, veçanërisht ju përgëzojmë njëzëri për përpjekjet dhe altruizmin e treguar nga secili prej jush, ku […]