SHPËRNDARJA E CERTIFIKATAVE NGA QKF

Qendra Kulturore e Fëmijëve në Durrës, gjatë vitit shkollor 2020-2021, ka organizuar aktivitete të ndryshme shkencore- kulturore, në të cilat janë përfshirë nxënës të shkollave publike dhe jopublike të Durrësit.Ndër to dhe nxënësit e shkollës sonë.Në mbyllje të këtyre aktiviteteve, drejtuesit e QKF, për nxënësit fitues në olimpiadat e matematikës për nxënësit nga klasa e […]

TESTET E VLERËSIMIT TË PËRGJITHSHËM

Nga  Drejtoria e Përgjithshme e Kolegjeve, në muajin maj u realizua GAT(General Assessment Test). Është testim i vlerësimit të përgjithshëm.GAT zhvillohet për të njohur dhe analizuar progresin e nxënësve  tanë dhe për të planifikuar veprime të mëtejshme të njohjes dhe të nxënies akademike. Struktura e provimit është sipas modelit të provimit të Cambridge Igsce dhe […]

JAVA E MATEMATIKËS

JAVA E MATEMATIKËS Brenda këtij muaji në shkollën “Turgut Ozal” u zhvillua “Java e Matematikës”, në të cilën u përfshinë të gjitha ciklet shkollore.Gjatë kësaj jave u organizuan aktivitete të shumta,të cilat kishin në fokusin e tyre shpalosjen e njohurive matematikore, logjike,argëtimin si dhe angazhimin e të punuarit në ekip në shkollë dhe jashtë saj.Ndërmjet […]

ERSILDA ҪAKO, NJË TJETËR HISTORI SUKSESI

Një tjetër maturante e suksesshme e shkollës “Turgut Ozal” Durrës ,u përzgjodh në jo pak, por në gjashtë universitete ndërkombëtare.Bëhet fjalë për Ersilda Ҫakon e cila është pranuar me bursë për të ndjekur studimet e larta në këto universitete:University of Toronto, University of Lowell, Florida Tech,University of Maine,University New Hampshire dhe Jacobs University.Gjatë tri viteve […]

EKSELENTJA DEA MYSHKETA PRANOHET NË MIT

Maturantja e shkollës “Turgut Ozal” Durrës, Dea Myshketa është pranuar në një ndër  universitetet më  prestigjioze të botës, në MIT (Massachusetts Insitute of Technology) në Amerikë, më bursë të plotë,në degën Matematikë e Aplikuar dhe Shkenca Kompjuterike (Applied Mathematics and Computer Science).  Është një rrugëtim i admirueshëm i kësaj nxënëseje përgjatë gjithë viteve shkollore për […]

PËRGATITJA PËR “COGITO 2021”

Olimpiada “COGITO” është kthyer tashmë në një traditë për kolegjet “Turgut Özal” . Kjo olimpiadë zhvillohet midis nxënësve që janë pjesë e kolegjeve.Nxënësit pjesëmarrës konkurrojnë në lëndët shkencore si: matematikë, fizikë, kimi, biologji, ict dhe në gjuhën angleze.Olimpiada “COGITO”  është një nismë e mirë për nxënësit duke i ndihmuar e përgatitur ata për olimpiada të […]

PROVIMI HYRËS NË KOLEGJ

Ditën e shtunë , në datën 17 prill 2021, në kolegjin “Turgut Ozal” Durrës,u organizua provimi hyrës në kolegj, për vitin mësimor 2021- 2022, për nxënësit e klasave të teta që duan të vazhdojnë klasën e nëntë dhe për nxënësit e klasave të nënta që duan të vazhdojnë klasën e dhjetë.U regjistruan 475 nxënës, nga […]

TAKIMET ME PRINDËR

Gjatë ditëve të fundit të muajit mars dhe ditëve të para  të muajit prill në shkollën tonë janë organizuar mbledhje me prindër për ciklin e kopshtit,nxënësit e fillores dhe ato të 9-vjeҫares.Duke zbatuar rregulloren anti – covid, këto takime janë zhvilluar në hollin e shkollës në mënyrë që të ruhej distancimi fizik dhe t’i jepej […]