PANAIRI I RICIKLIMIT

“RICIKLOJMË,RIPËRDORIM,REDUKTOJMË”, ishte motoja e Panairit të Riciklimit, organizuar nga nxënësit e shkollës 9-vjeҫare “Turgut Ozal” Durrës.Ky panair u prezantua në datën 29 prill 2021,në qendër të qytetit të Shijakut.Në të u paraqitën punime të larmishme të ideuara, punuara dhe të realizuara me mjeshtëri nga vetë nxënësit.Materialet e riciklueshme të përpunuara nga nxënësit ishin ato të […]

ERSILDA ҪAKO, NJË TJETËR HISTORI SUKSESI

Një tjetër maturante e suksesshme e shkollës “Turgut Ozal” Durrës ,u përzgjodh në jo pak, por në gjashtë universitete ndërkombëtare.Bëhet fjalë për Ersilda Ҫakon e cila është pranuar me bursë për të ndjekur studimet e larta në këto universitete:University of Toronto, University of Lowell, Florida Tech,University of Maine,University New Hampshire dhe Jacobs University.Gjatë tri viteve […]

EKSELENTJA DEA MYSHKETA PRANOHET NË MIT

Maturantja e shkollës “Turgut Ozal” Durrës, Dea Myshketa është pranuar në një ndër  universitetet më  prestigjioze të botës, në MIT (Massachusetts Insitute of Technology) në Amerikë, më bursë të plotë,në degën Matematikë e Aplikuar dhe Shkenca Kompjuterike (Applied Mathematics and Computer Science).  Është një rrugëtim i admirueshëm i kësaj nxënëseje përgjatë gjithë viteve shkollore për […]

PËRGATITJA PËR “COGITO 2021”

Olimpiada “COGITO” është kthyer tashmë në një traditë për kolegjet “Turgut Özal” . Kjo olimpiadë zhvillohet midis nxënësve që janë pjesë e kolegjeve.Nxënësit pjesëmarrës konkurrojnë në lëndët shkencore si: matematikë, fizikë, kimi, biologji, ict dhe në gjuhën angleze.Olimpiada “COGITO”  është një nismë e mirë për nxënësit duke i ndihmuar e përgatitur ata për olimpiada të […]

PROVIMI HYRËS NË KOLEGJ

Ditën e shtunë , në datën 17 prill 2021, në kolegjin “Turgut Ozal” Durrës,u organizua provimi hyrës në kolegj, për vitin mësimor 2021- 2022, për nxënësit e klasave të teta që duan të vazhdojnë klasën e nëntë dhe për nxënësit e klasave të nënta që duan të vazhdojnë klasën e dhjetë.U regjistruan 475 nxënës, nga […]

TAKIMET ME PRINDËR

Gjatë ditëve të fundit të muajit mars dhe ditëve të para  të muajit prill në shkollën tonë janë organizuar mbledhje me prindër për ciklin e kopshtit,nxënësit e fillores dhe ato të 9-vjeҫares.Duke zbatuar rregulloren anti – covid, këto takime janë zhvilluar në hollin e shkollës në mënyrë që të ruhej distancimi fizik dhe t’i jepej […]

PANAIRI SHKENCOR

Në datën 7  prill 2021 në qytetin e Kavajës  u organizua “Panairi Shkencor 2021” nga shkolla “Turgut Ozal”. Në të morën pjesë nxënës të klasave të ndryshme, duke filluar nga nxënësit e 9-vjeçares deri tek ata të gjimnazit.Në këtë panair u prezantuan rreth 50 projekte që ishin të përgatitura nga vetë nxënësit dhe përfshinin një […]

EKSPOZITA “DURRËSI YNË!”

Nxënësit e shkollës “Turgut Ozal”,në datën 8 prill 2021 realizuan një tjetër aktivitet,ekspozitën me punime të ndryshme të titulluar “Durrësi ynë!”Lajtmotivi i kësaj ekspozite ishte: Durrësi si ishte dikur dhe premisat e zhvillimit të sotëm të këtij qyteti me histori të lashtë.Një pjesë e projekteve që përcillnin vlerat e trashëguara historike u paraqitën në 3 […]