Klubi Shpresa

Nismat të cilat u vijnë në ndihmë njerëzve që përballen me vështirësi të ndryshme gjatë gjithë jetës së tyre na bëjnë të jemi më humanë.T’i ofrojmë dorën njëri-tjetrit dhe të solidarizohemi me vuajtjet e tyre, na bën të kuptojmë se jeta nuk rrjedh njëlloj për të gjithë. Sa më shumë të ndërgjegjësohemi rreth këtyre veprimtarive […]

Eskursion

Nxënësit e shkollës fillore dhe 9-vjecare zhvilluan një eskursion në Kroaci të shoqëruar edhe nga mësueset e tyre kujdestare. Të gjithë nxënësit po e prisnin me gëzim këtë udhëtim. Ndalesa e parë ishte në Shkodrën e bukur, që nuk njihet vetëm si qyteti i traditës dhe kulturës, por edhe për bukurinë që ka. Pas kalimit […]

Bullizmi

Fenomeni i bullizmit është një dukuri e vjetër i cili vit pas viti, është gjithmonë e më shumë në rritje. Bullizmi mund të përkufizohet si një sjellje negative, keqdashëse, e një ose disa personave kundrejt një individi i cili e ka të vështirë të vetëmbrohet. Duke u nisur nga ky përkufizim, kuptohet se pasojat e […]

Rëndësia e librit….

Në ambjentet e shkollës sonë, u zhvillua një aktivitet tepër i dobishëm mbi “Rëndësine e Librit”.  Të ftuar në këtë aktivitet ishin katër zonja të nderuara, Znj. Elmira Kamberi, Majlinda Gjini, Entela Zerri dhe Sara Trebicka, përfaqësuese të Biblotekës të qytetit të Durrësit, si dhe përfaqësues nga Drejtoria, mësues dhe vetë nxënësit e shkollës 9- […]

Promovimi i librave

“Etalon dashurie” “Së bashku jemi një”Aktiviteti që na mblodhi sërish është dëshira për të shkruar dhe lexuar, sepse zbavitja më e bukur për njeriun është leximi, ngase shoku më i mirë i tij është libri! Nëpërmjet botës që të ofrohet nga ndjenjat e sinqerta të dhëna me pastërtinë e fëmijëve dhe të rinjve që për të […]

Zgjedhja e Presidentit të Shkollës.

Në ambientet e shkollës, u zhvillua aktiviteti i zgjedhjes së “Presidentit”. Kandidatët ishin tre nxënës, Bering Tafa klasa XII, Kristi Maxhari klasa XII, dhe Loard Bejko klasa XI.Nxënësit pretendentë për “President të Shkollës” pasqyruan programin e tyre, para nxënësve të tjerë, dhe pasi shpalosën programin e tyre, u krye procesi i votimit, dhe më pas […]

Vizitë në bibliotekë

Nxënësit e shkollës fillore dhe ata te ciklit 9-vjeçar, të shoqëruar nga perfaqësues të shkollës dhe drejtorisë,  kaluan një ditë ndryshe në ambientet e bibliotekës për fëmijë në qytetin e Durrësit. Punonjësit e bibliotekës kishin rezervuar një pritje  të ngrohtë dhe miqësore , duke krijuar një ambient  komod dhe të përshtatshëm në mënyrë që fëmijët […]

Panairi Ushqimor

Në ambjentet e shkollës sonë, nga data 10 deri më 16 Tetor 2019, u zhvilluan në ditë të ndryshme panairi ushqimor.Jo pa qëllim, si ditë përmbyllëse të këtij panairi, zgjodhëm datën 16 Tetor, pasi kjo e fundit, është edhe “Dita Ndërkombëtare e Ushqimit” . Duke filluar nga cikli parashkollor, e deri tek shkolla e mesme, […]

Muaji i artit dhe letërsisë

Në shekuj letërsia dhe arti tërheq vëmendjen e njeriut ku nëpërmjet leximit nisim të kuptojmë të sotmen, por edhe njohim të kaluarën për të reflektuar mbi të ardhmen. Leximi i letërsisë së mirë është përvojë që na mëson çfarë jemi dhe si jemi,me veprimet tona,fantazinë dhe ëndrrat tona. Çdo vepër hap një dritare dhe  çdo  […]