Tetori, Muaji i Artit dhe i Letërsisë ofroi një gamë të gjerë aktivitetesh në të gjitha ciklet e  shkollës “Turgut Ozal”. Janë organizuar konkurse të tilla si konkursi : i esesë, i vizatimit, i këngës dhe i interpretimit . Këto konkurse janë të përvitshme, por që gjithmonë sjellin risi në përmbajtjen dhe në formën e tyre. Talente të shumta shpalosen: në artin e të shkruarit bukur, në tablotë shprehëse të botës plot ngjyra e kontraste, në zërat e bukur e  melodiozë e në interpretimin madhështor të vargjeve apo prozës së mrekullueshme të autorëve shqiptarë. U përmbyllën me sukses këto konkurse brenda shkollës, gjysmëfinalet  dhe vijon përgatitja për konkurrimin në fazën finale ndërmjet kolegjeve. Këto konkurse janë sipas kategorish duke pasur parasysh moshën e nxënësve.

Kategoria I:    klasa IV- VI

Kategoria II:   klasa VII-IX

Kategoria III:   klasa X-XII

konkursin e esesë për nxënësit që gjuhën shqipe e kanë gjuhën e nënës fituan :

Kategoria e parë: Vend I -Bora Turja  ,     Vendi II -Asla Baliu,     Vendi III -Davior Bardhi dhe Ejona Demo

Kategoria e dytë: Vend I -Elisa Shera,   Vendi II- Praila Tabaku,    Vendi III- Rihana Sejdini

Kategoria e tretë: Vend I -Ema Kola,   Vendi II -Ilva Dushi,   Vendi III-Sabrina Alushi dhe Vesa Quku

konkursin e esesë për nxënësit që gjuhën shqipe nuk e kanë gjuhën e nënës fituan:

Kategoria e parë: Vendi I -Sinem Yalcin               Vendi II  -Mahir Esat Zilifli

Kategoria e dytë: Vendi I -Hakan Bera Tiryaki       Vendi II – Neva Tiryaki

Kategoria e tretë:  Vendi I- Safiyye Sema Gok    Vendi II  -Seyma Onder

konkursin e vizatimit janë këta nxënësit fitues :

Kategoria e parë: Vendi I -Kejsi Llulla  ,     Vendi II- Ajla Alushi      Vendi III – Ajmis Kullolli dhe Ajra Arbana

Kategoria e dytë: Vendi I -Alesio Dedja       Vendi II -Nikleida Marishta ,            Vendi III  – Ana Biba

Kategoria e tretë: Vendi I -Aldrin Biҫaku,   Vendi II- Denisa Aliaj,   Vendi III – Ergi Çabja dhe Era Musabelliu

konkursin e këngës  fituesit janë :

Kategoria e parë: Vendi I -Amina Luga  ,     Vendi II- Rejan Krasnaj,     Vendi III – Enesa Osmani dhe Perla Sinani

Kategoria e dytë: Vendi I -Kledes Mari Jasimi      Vendi II -Ines Hima,            Vendi III –  Karolina Shala

Kategoria e tretë: Vendi I -Lidia Seni,   Vendi II -Erisa Dulla,   Vendi III – Laura Gazioni  dhe Iniada Delilaj

   Në konkursin e interpretimit  rezultuan fitues:

Kategoria e parë: Vendi I -Erin Periku ,    Vendi II -Elif Zaimi,     Vendi III –  Visar Mustafa dhe Ona Lala

Kategoria e dytë: Vendi I- Ejona Petoshati       Vendi II -Donalda Demo ,            Vendi III  –   Martina Nezha

Kategoria e tretë: Vendi I – Ajna Jashari,   Vendi II -Laura Kërtalli,   Vendi III  -Eralda Dervishaj dhe Erka Koka

Suksese në fazën finale të konkurrimit ndërmjet kolegjeve!