Amfiteatri i Durrësit klasifikohet ndër më të mëdhenjtë jo vetëm në Shqipëri por edhe në Ballkan.
Sot nxënësit e klasave të XII vizituan ambientet e amfiteatrit dhe diskutuan njohuritë që ata kishin për amfiteatrin.

Një kënaqësi akoma më e madhe ishte se ishim në guidë me Gred Brahon nxënës i shkollës sonë. Gredi u trajnua së bashku me 64 të rinj të tjerë ne kuadër të projektit “Youth Guide for Durrës” financuar nga UNDP dhe Bashkia Durrës.