Nxënësit e kolegjit “Turgut Özal”, Durrës kanë mbyllur me sukses kompeticionin Owlypia – The Intellectuals’ Challenge 2019 në Cambridge, UK

Nga datat 17-20 qershor u zhvillua në Cambridge University, Konkursi Ndërkombëtar “The Intellectuals’ Challenge”, në të cilin shkolla jonë u përfaqësua nga 3 nxënës të klasës së 7-të.

Nxënësit pjesëmarrës u vlerësuan me këto medalje:

Erisa Dulla – 1 Medalje ari, 1 Medalje argjendi

Glejdis Meminaj – 1 Medalje argjendi, 2 medalje bronzi

Marena Prifti – 1 Medalje ari, 1 Medalje argjendi dhe 2 Medalje bronzi

Këta nxënës u paraqitën në këtë konkurs pas pjesëmarrjes së suksesshme në Owlypia Online dhe Owlypia Local, e cila u zhvillua në Shqipëri në muajin mars.

Temë qendrore e këtij konkursi ishte “Kreativiteti përtej kufijve” dhe ai shtjellohet në disa fusha.

Kategoritë janë:

Art dhe dizajn
Shkencë dhe ekonomi
Letërsi dhe kulturë
Shkencë dhe teknologji
Shkenca sociale
Urojmë dhe përgëzojmë nxënësit dhe mësuesit tanë, të cilët me rezultatet e tyre të shkëlqyera na nderojnë gjithmonë!