OLIMPIADA E TURQISHTES

Edicioni i 18-të i Olimpiadës së Turqishtes përfundoi në muajin dhjetor të 2020. Ndryshe nga vitet e mëparshme ky edicion mbaroi më vonë për shkak të pandemisë. Sipas informacionit që na dha shefi i departamentit të turqishtes në shkollën tonë,Greljon Zaimi, kjo olimpiadë organizohet në dy faza. Faza e parë përfshin përgatitjen dhe  përzgjedhjen nga […]

TESTET E VLERËSIMIT TË PËRGJITHSHËM

Në praktikën e përvitshme të Drejtorisë së Përgjithshme të Kolegjeve, është realizimi i testimeve provë për nxënësit e klasave IX dhe atyre XII. Janë tri të tilla, për të cilat kemi folur dhe më parë dhe janë në lëndët e detyrueshme të Provimeve të Lirimit dhe të Maturës Shtetërore.Por nga ana tjetër dhe klasat X, […]

KLUBI I DEBATIT

Në shkollën tonë tashmë janë organizuar disa debate të suksesshme, ashtu siҫ shkolla e programoi këtë vit. Këtë radhë, me përkrahjen e drejtorisë së shkollës, m’u dha mundësia që të organizoj një orë debati mes prindërve dhe fëmijëve. Megjithatë që në fillim të aktivitetit u deklarua se “ Sot nuk do të  quhej  klub debati. […]

MBYLLJA E PREZANTIMEVE

Arsimi ka nevojë për burime të reja, njerëz të motivuar të cilët dëshirojnë të krijojnë një komunitet arsimor të ndërlidhur, bashkëpunues, të aftë për të rritur individin, për të transformuar procesin pedagogjik-arsimor në një rrugë evolucionare gjithëpërfshirëse dhe tërheqëse. Prandaj ne duam që nxënësit tanë të përqendrohen në qëllime të reja duke dashur t’i  përgatisim […]